събота, 30 април 2011 г.

Новини: Комикс по поредицата "Ш-ш-шт!" на Бека Фицпатрик и дата за излизане на корицата на третата книга!

Преди време излезе скица от комикса по поредицата "Ш-ш-шт!" На нея са Нора и Пач в стандартни позиции и с грубо нарисувани. Оригинални завършени части от комикса ще видим по нататък според думите на Бека. Все още не се знае кога ще излезе комикса!





*Щракнете върху снимката за да я видите в по-голям размер!*






Другото което Бека съобщи е че корицата на третата книга от поредицата й (Тишина) ще излезе на 2ри май! Тогава ще ви пусна и резюмето на книгата! В Америка третата книга излиза на 14ти октомври 2011, в България от издателство Ергон все още няма новини, но вероятно като излезе в Америка ще имаме и по-точна информация за датата в България.





Очаквайте на 2ри май поста с по-обширна информация за бестселър поредицата на Бека Фицпатрик!








Моля не копирайте нищо от публикацията!



Публикацията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

Предстоящи сериали: Вижте Топ#5 свръхестествени сериали за лято 2011!

Както знаете сериалите които гледаме сега ще имат почивка през лятото и за да не скучаем през това време ви предлагам пет сериалчета на свръхестествена тематика! Хвърлете им едно око, пък не се знае може да ви заинтригуват и да искате да ги изгледате!


Заглавие: Teen Wolf / Тийнейджърът-вълк
Дата: 5 юни 2011
Телевизия: MTV
Резюме: Малкото момче от "Направено в Манхатън", Тайлър Поси, е пораснал и се е превърнал във върколак. MTV връща на екрана новата екранизация на филма от 80те под формата на сериал, който ще е пълен с яростно разкъсани трупове и прилики със "Здрач". Надяваме се че това не е поредната свръхестествена драма, но все пак "Да бъдеш човек" ни изненада с нови идеи е невероятна химия. Стискаме палци и "Тийнейджърът-вълк" да направи същото.

Трейлър
Откъс: Скот губи контрол

   

Заглавие: The Nine Lives of Chloe King / Деветте живота на Клои Кинг
Дата: 14 юни 2011
Телевизия: ABC Family
Резюме: Базиран на поредицата "Деветте живота на Клои Кинг" от Лиз Брейсуел, тази нова драма е за тийнейджърка която се събужда с котешки сили. КОТЕШКИ СИЛИ! Което означава че й растат огромни нокти, става свръх пъргава и повръща когато диетата й се променя неочаквано.

Трейлър

 

Заглавие: True Blood Season 4 / Истинска кръв Сезон 4
Дата: 26 юни 2011
Телевизия: HBO
Резюме: Вампири и вещици! Новият сезон на "Истинска кръв" е изцяло за вещици и проблеми със зъбатите местни жители на Бон Темпс. Но ще се стигне ли до секс сесия около лагерният огън? По-добре да се обзаложите на дръжките на метлите си за това.

Тийзър

Заглавие: Alphas / Алфи
Дата: 11 юли 2011
Телевизия: SyFy
Резюме: "Алфи" е сериал за екип от обикновени граждани, чиито мозъчни аномалии им носят изключителни умствени и физически способности. Взимайки закона в свои ръце, необикновеният отбор, воден от Д-р Лий Росън, разследват случаи които се предполага че са от други Алфи и които не ЦРУ, ФБР и Пентагона не могат, не желаят или не искат да разрешат. Тези талантливи индивиди трябва да балансират своите чудати способности и коренно различни произходи със своите не винаги виждащи се сили, докато работят по разрешаването на престъпления, спиране на бомба със закъснител и улавяне на врага. 

Трейлър

Заглавие: Haven Season 2 / Хевън Сезон 2
Дата: 15 юли 2011
Телевизия: SyFy
Резюме: Хейвън е малко градче в сърцето на щата Мейн, известно с това, че от поколения в него се преселват хора със свръхестествени способности. Градчето заглушава способностите им, и това им позволява да водят нормален живот. Досега. Сериалът е базиран на „Колорадеца” на Стивън Кинг.


Всичко е преведено от мен! Моля не копирайте нищо от публикацията!

Публикацията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

Предстоящо издание: Умри за мен (Привидения, #1) – Ейми Плъм! Скоро в България от издателство Ера!

Заглавие: Умри за мен
Поредица: Привидения, #1
Автор: Ейми Плъм
Страници: 341
Издателство:
HarperCollins
Дата на издаване: 10 май 2011


~Анотация~

Животът ми винаги е бил блажено, чудесно нормален. Но ми отне един момент за да се промени всичко.

Изведнъж сестра ми Джорджия и аз сме сираци. Съхранихме животите си и се преместихме в Париж за да живеем с баба си и дядо си. И знаех че разбитото ми на парчета сърце и живот никога няма да бъдат нормални отново. Но след това срещнах Винсънт.

Мистериозен, сексапилен и неразтревожено очарователен, Винсънт Делакрокс се появи от нищото и ме подлуди от любов. Просто ей така, бях в опасност да загубя сърцето си отново. Но бях готова да позволя това да се случи.

Разбира се, никога нищо не е толкова лесно. Защото Винсънт не е нормално момче. Той има ужасяваща съдба, която рискува живота му всеки ден. Той също така има и врагове... безсмъртни, смъртоносни врагове, които са готови да убият него и всички от вида му.

Докато се боря да събера частите от живота си, мога ли да рискувам сърцето си, както и животът на семейството ми и самата мен, на риск за шанса в любовта?


~За авторката~

Ейми е израснала в Бирминган, Алабама, в доста ограничена среда, след което избягва в Чикаго за да учи в университет който гони ученици които танцуват. След тази рестриктивност тя е принудена да работи много далеч и по-специално в Париж, Франция, където е носила само черно и танцувала колкото си иска.

След пет години в Париж, тя отива в Лондон, Англия, където изкарва магистърска степен по средновековна история на изкуството, специализирайки главно в Ранен Научен живопис (1260-1348). По времето си в университета тя се омъжва за един абсурдно красив французин на име Лорънт, който тя в последствие повлича със себе си в Ню Йорк.

Ейми работи в света на изкуството и антиките в Ню Йорк, а Лорънт използва своя френски чар и започва много готин магазин за вино в Бруклин. Но след почти десетилетие в Голямата ябълка, те решат да заменят американският град с френско селце от 1300 жители.

След като подписва договор с HarperCollins за "Умри за мен", Ейми напуска работата си като професор по английски в Университета по туризъм за да се заеме да пиши. Тя се разпокъсва между реставрацията на старата им френска къща, писането на забавни истории в стогодишният й офис (каменна къща от другата страна на градината си) и играейки двете си с двете си енергични деца в предучилищната.

"Умри за мен", първата й книга, ще бъде публикувана на 10ти май 2011 от HarperCollins в Америка и на 5 май 2011 в Англия, Австралия и Нова Зеландия, чиято книга ще има две продължения които ще излязат през 2012 (Докато умра) и 2012 (Все още не се знае заглавието).Правата за издаване са закупени в Германия, Франция, Норвегия, Русия, Турция и България(изд. Ера).




Книгата ще бъде издадена тази година в България от издателство Ера! Очаквайте я!


Всичко е преведено от мен! Моля не копирайте нищо от публикацията!

Публикацията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

Спойлери за финала на вторият сезон на “Дневниците на вампира” и новини покрай излизането на първата книга от поредицата “Дневниците на Стефан” в България от изд. Ибис!

Ето няколко спойлера за последните два епизода от вторият сезон които ни разкри един от главните режисьори на сериала, а именно Джули Плек! Следват само спойлери, ако не желаете да научавате какво ще се случи за напред, не продължавайте да четете повече!





Джена се превръща във вампир: Да, Клаус отне живота от може би единственият останал чист човек в Мистик Фолс. Малко след като Джена разбра за съществуването на вампирите, самата тя се превърна в неразделна част от дългоочакваният ритуал.
-Следващият епизод ще започне от там от където свърши предният епизод и ще пресъздаде останалата част от нощта. - казва Джули Плек. - Това е опитът на Клаус за да изпълни ритуалът с жертвоприношения за да развали проклятието и частта в цялата картинка с Джена има за цел е да участва в това, и това което всички останали трябва да направят е да се опитат да предотвратят превръщането й във вампир, който Клаус иска да жертва.


Деймън най-после бе ухапан от върколак: Спомняте ли си Роуз (Лорън Коен)? Древната и също така сладка вампирка която формира връзка с Деймън само за да бъде ухапана от върколак и бавно да умре в ръцете му? Да, няма лек за върколашкото ухапване!



-Финалът е на практика краят на пътя от пътуването на Деймън за тази година. - казва Джули Плек. - Той направи толкова много неща и избори които бяха провалени и сега той е на прага на своят живот, така че той трябва да повярва и да преосмисли всички решения които е направил през годината. Не само през тази година, но от както Катрин го съблазни преди 145 години. Той ще разкрие тези грешки които е направил с Катрин и ще продължи да иска прошката на Елена.


Стефан ще се опита да спаси Деймън:
-Стефан (Пол Уесли) е решен да направи всичко възможно за да спаси брат си. - казва Джули Плек. - Най-голямото нещастие на Стефан предстои да се случи. "Почакай малко, брат ми най-накрая показва човечността си? Човечността който му отнех преди 145 години? Не мога да го оставя да умре сега!" Но няма лек, така че какво ще направи той? това е финалът.





Елена не иска да е вампир: С единствената малка надежда елексира на Илайджа(Даниел Джилс) с който се е сдобил да спаси Елена, Деймън взема нещата в свои ръце и дава на сила кръвта си на нея, гарантирайки че тя ще стане вампир, ако Клаус успее с ритуала.





-Когато започнахме сериала, приликите със Здрач бяха толкова крайни. - казва Джули Плек. - Това бе нашият начин да затворим книгата, като посветим тази глава на приликите. Когато Елена каза "Никога не съм искала това дори за минута, защото съм все още дене и все още има избори които да правя в живота си, избори които исках да направя."; Бях щастлива да покажа тази ретроспекция когато изборът е вече направен вместо нея.


Деймън ще се опита да получи прошката на Елена: Деймън трябва да се справи с последиците от обричането на Елена на вечно съществуване като вампир.



-Това е най-големият урок на който трябва да се научи Деймън. - казва Джули Плек. - Можеш да обичаш някой с цялата сила в душата, но трябва да помниш кои са те и какво искат. В последният епизод, Деймън трябва да търси прошката й за отчаяната си постъпка. Сега той има допълнителната причина с ухапването на от върколак. "Не мога да умра докато продължаваш да ме мразиш." това е неговата гледна точка.


Режисьорите няма наистина да убият Деймън, нали? Нали? Когато Джули Плек закачливо се пошегува: "Всеки може да умре!", а и "На кого е нужен Иан Сомърхолдър?". Режисьорите не се страхуват да правят някои трудни избори.




-Ще има сериозни и трагични последици, и загуба на животите бъде срещано нещо в следващите епизоди. - казва Джули Плек. - Това е вампирски сериал, а във вампирски сериал, залозите а високи и смъртта е част от тях. Ако не мислите че последствията са на живот и смърт, тогава не си вършим работата. За съжаление вече сме задвижили този ритуал, за който са нужни много жертвопринушаващи елементи. Надяваме се че публиката се доверява на на решението ни. Ще има решения които не са очаквани.


Дори когато героите умрат, може да не е последният път в който ги виждаме: Пример за това е Лекси, която бе убита в първият си епизод от шоуто, но режисьорите успяха да върнат в ретроспекциите.
-Ще има герои които мислите че са си отишли, но ние си имаме своите начини да позволим публиката ни да види някои от любимите си герои отново. - казва Джули Плек.


Поредица: Дневниците на Стефан
Заглавие на книгата: Началото
Книга по ред: Първа
Автори: Л.Дж. Смит, Кевин Уилямсън и Джули Плек
Страници: 256
Дата на издаване в Америка: 2ри ноември 2010
Дата на издаване в България: май (от изд. Ибис)





Анотация:По време на Гражданската война, сред проспект от велики имения, невъобразими богатства и смъртоносни тайни, трима тийнейджъри в Мистик Фолс, Вирджиния се включват в пламенен любовен триъгълник, който ще продължи във вечността.
Братята Стефан и Деймън Салваторе са неразделни докато не срещат Катрин, зашеметяваща, мистериозна жена която обръща животите им на обратно. Братята стават врагове, братята Салваторе се борят за вниманието на Катрин, само за да открият че разкошните й копринени рокли и блестящи скъпоценни камъни крият ужасна тайна: Катрин е вампир. И тя има намерение да ги превърне във вампири, за да могат да живеят заедно винаги и завинаги.


Спойлерите бяха преведени от мен! Моля не копирайте!

Статията за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

петък, 22 април 2011 г.

Ревю: Тъгата на сукубата (Джорджина Кинкейд, #1) – Ришел Мийд

Заглавие: Тъгата на сукубата
Поредица: Джорджина Кинкейд, #1
Автор: Ришел Мийд
Страници: 344
Корици:
Меки
Език: Български
Размери: 21х14,5
ISBN: 9789549321562
Тегло: 384 грама
Жанр: Фентъзи, фантастика, хорър, световна проза, художествена литература (преводна)
Съдържание на секс сцени и груб език: Книгата съдържа груб език, подробно описание на секс сцени, целувки.
Издателство: Ибис
Дата на издаване: 30ти март 2011 (книга е вече на пазара)
Цена: 11,90 лв


#Мой рейтинг за книгата

#Мой рейтинг за корицата 5 – Невероятна е! Антония Мечкуева се е справила страхотно! Ако тя прави и на втората книга се чудя на какъв основен цвят ще се спрат, след като тази е на син.


~За авторката~

Ришел Мийд (зодия Скорпион), е автор на бестселъри в класациите на New York Times и USA Today, предимно на фентъзи, както за възрастни, така и за тийнейджъри.
Родена в Мичиган, сега Ришел живее в Сиатъл, в щата Вашингтон, където се е отдала изцяло на своите три поредици. Преди писането да се превърна в нейна професия, обмисляла няколко различни насоки за своята кариера. Дипломира се във факултета по история на изкуствата в университета в Мичиган, има докторат по сравнителна религия от Западния мичигански университет и научна степен като преподавател по английски от университета във Вашингтон. Накрая решава да се посвети на писането с надеждата, че образованието й я е подготвило добре за това поприще.
Като ревностен читател Ришел винаги се е интересувала от книги за митологията и фолклор. Когато успее да се откъсне от книгите (независимо дали ги чете или пише), тя се забавлява с гледането на най-оплюваните риалити-шоута, пътува, опитва екзотични коктейли и си купува рокли, които едва ли някога ще облече. Тя е заклета любителка на кафето, нощна птица и пристрастена към всичко смешно и шантаво.


~Анотация~

Сякаш любовта и без това не е достатъчно трудна! Представете си да не можете да докоснете гаджето си, без да изсмучете душата му. Добре дошли в света на Джорджина Кинкейд – не особено ентусиазирана от работата си сиатълска сукуба, която винаги се озовава във вихъра на някоя свръхестествена интрига.

сукубa (съществително) – очарователен и неустоим, приемащ каквато си пожелае форма демон, който съблазнява и доставя наслада на смъртните мъже.
жалък (прилагателно) – сукуба със страхотни обувки и без социален живот. Виж също: Джорджина Кинкейд

На пръв поглед да бъдеш сукуба e страшно готино. Можеш да изглеждаш както си пожелаеш. Имаш убийствен гардероб, а купища просто­смъртни мъже са готови на всичко само за едно твое докосване. Е, те плащат за това с душите си, но на кого му пука за такива подробности?
Но животът на сиатълската сукуба Джорджина Кинкейд далеч не е толкова екзотичен. Шефът й е демон от средно ниво в йерархията, който си пада по филмите с Джон Кюсак. Освен това не може да излезе на свястна среща с някое гадже, без да изсмуче част от живота му. Но за сметка на това работата й през деня е страхотна: заместник-управител в местна книжарница. Там може да си чете книги безплатно, да се налива с мокачино, както и да срещне любимия си автор – сексапилния Сет Мортенсен, който може да се нарече още: този-за-когото-е-готова-на-всичко-за-да-докосне-но-не-може.
Но мечтите за Сет ще трябва да почакат. Нещо зло се появява в подземния свят на Сиатъл. За пръв път неустоимият й чар и триковете за съблазняване, от които мъжете припадат, щом я зърнат, са безсилни. И Джорджина много скоро ще открие, че там някъде бродят същества, които нито Раят, нито Адът искат...


~Ревю~

Ето че на българският пазар се появи още една поредица, която съм сигурна че ще стане хитова след като направите асоциацията че Ришел Мийд е написала както поредицата „Джорджина Кинкейд” (за която ще ви разкажа след малко), така и за поредицата която стана любима на много фенове както в България така и по света, а именно „Академия за вампири”!

След като излезе цялата поредица „Академия за вампири”, издателство Ибис се заеха с издаването на другата й поредица. На българският пазар първата книга от знаменитата бестселър поредица за Джорджина излезе на 30ти март!

Характерно за Мийд е това че успява да изгради силни женски персонажи за главни героини и Джорджи не е изключение! Не всяка книга която започна ме грабва от началото, но въпреки всичко рано или късно я прочитам до края. „Тъгата на сукубата” я бях чела на английски преди време и почти вече не си спомнях историята, но още с първите две изречения книгата ме грабна сякаш за първи път, сякаш е нещо ново. Нещо което не съм чела преди.

„Статистиката сочи, че повечето смъртни продават душите си поради пет причини: секс, пари, власт, отмъщение и любов. В този ред.”

След като започна книгата с това книгата я „изядох кориците” за 2-3 дена (бих могла и за по-кратко, но просто не ми се отдаде възможност).

Джорджина е разпокъсана между това да бъде сукубус задоволявайки безсмъртното си съществуване чрез секс, и това което жадува като човек: да обича и да има сродна душа до себе си. Има обаче един мъничък проблем – добре де не е мъничък, но да не се отчайваме все пак от началото – ами тя не може да обича, по-точно не може да си позволи, защото когато прави секс с някой смъртен, или се целува или дори само се докосва отнема частица от живота му. Така че да си сукуба не струва! Ама изобщо ако го погледнем от този ъгъл със скъсяването на живота. Но все пак да си безсмъртно същество си има и своите хубави черти, особено ако си единствената сукуба в града, имаш перфектно тяло и гардероб(които можеш да променяш когато си поискаш), умът ти сече като бръснач и можеш да манипулираш всекиго стига да поискаш(освен ангелите разбира се, защото те така да се каже мъничко разбират кога някой лъже, а също така й шефът й за който май забравих да спомена че е Архидемон и е сключила сделка с него задоволявайки нуждите си като сукуба да му доставя и душите на жертвите си. Яко, а? Или пък не чак толкова?!).

Като оставим всичко това до сега на страна, за да се държиш като човек пред всички останали трябва и да се потопиш в техният свят. И как става това? По най-лесният начин: любител си на книгите? – стани като Джорджи-започни работа в книжарница; или може би обичаш да танцуваш? –започни да обучаваш начинаещи на танци след работа. Е нашата главна героиня е избрала и двете, заради любовта си към четенето и танците. Но „съдбата” започва да й крои номера и то доста сериозни. Нещо в нощта е решило да броди и убива различни свръхестествени същества които поради една причина или друга са близки с Джорджина. Но това не е всичко, това същество решава да нападне и самата госпожица Кинкейд и това кара представители на Ада (шефът й, Джером, който прилича много на Джон Кюсак) и Рая (ангелът Картър, който неразбираемо защо е в много близки отношения с Джером; все пак не сме ли чували навсякъде че ангелите и демоните се презират и бият вечно?! Е, да, ама не! След като Кинкейд е затънала до гуша от проблеми, този свръхестествен манипулатор я разиграва като котка. Тя едновременно трябва да разбере какво е това същество и какво иска от нея и приятелите й, и същевременно с това да предпази всички – приятелите й вампири, инкубус, медиум, демон и ангел, а също така и колегата си в книжарницата с който прави неща които не трябва да се случват на работа, момчето която случайно използва да се измъкне от чужда среща, което в последствие става огромна „лепка” и любимият й автор, към който тя изпитва неопределими за нея чувства и се опитва да избягва.

За жанра си очаква „Тъгата на сукубата” да е с по-груби описания и съм изненадана защо е в него, но това е друг въпрос. Това което исках да кажа от самото начало бе че на моменти всичко върви гладко и забавно, изведнъж става секси и горещо и накрая мрачно и опасно. Интересна комбинация и в резултат, успява да те привлече със всяка следваща страница за да разбереш какво се случва. Нямам търпение за втората книга – “Триумфът на сукубата”, която ще излезе юни месец.


~Други книги от поредицата~

    


~Други книги от авторката~

 


Моля не копирайте нищо от публикацията!

Ревюто за вас изготви Мимс (Vampire Lady)

неделя, 17 април 2011 г.

Ревюта, ревюта и пак ревюта!

Това са резултатите от анкетата която се проведе тук в блога. Вие решихте какъв да е редът на книгите от него и ето го и него:

1. Аз, Вещицата
2. Безсмъртна любима
3. Жрицата в бяло
4. Ридание

Заедно с тях в момента чета и следните книги за ревюта (някой вече съм ги чела и преди, но забравям подробности, защото вече не са една и две книгите които съм прочела…):

-Тъгата на сукубата;
-Хекс Хол;
-Аз съм номер четири;
-На крачка от гроба.

Така че ще вмъкна и тези четири ревюта в другите които избрахте от анкетата. Във всеки случай ще ги получите много скоро всичките ревюта не се притеснявайте!

През това време може да предложите на кои други книги бихте искали да видите ревю (без значение дали са издадени в България или не)!

Поста изготви за вас Мимс (Vampire Lady)

Новини от издателство Кръгозор!

Ето малко новинки и от още скъпо за нас издателство!


Зададохме своите въпроси към тях и те ни удостоиха с отговорите им:

-Кога се очаква да излезе третата книга от поредицата за Вълцте от Мърси Фолс?
Отговор: Третата книга от поредицата за Вълците от Мърси Фолс - „Завинаги" - ще излезе към средата на септември.

Заглавие: Завинаги
Поредица: Вълците от Мърси Фолс, #3
Автор: Маги Стийвотър
Издателство: Кръгозор
Формат: 145х210
Страници: 368
мека корица
Дата на издаване в Америка: 12ти юли 2011
Анотация: Вълнуващият завършек на бестселър трилогията „Вълците от Мърси Фолс” на Маги Стийвотър. В първата книга („Тръпка”), Грейс и Сам се намериха. Във втората („Копнеж”) те се бориха за да са заедно. Сега в третата и последна книга („Завинаги”), цената е дори по-висока от преди. Вълците са преследвани. Животи са застрашени. И любовта все по-трудно се задържа когато смъртта наближава.


Книгите от поредицата които до сега са излезли в България:

Заглавие: Тръпка
Поредица: Вълците от Мърси Фолс, #1
Автор: Маги Стийвотър
Издателство: Кръгозор
Формат: 145х210
Страници: 316
мека корица
Цена: 11,90 лв
ISBN: 9789547712126
Анотация: Грейс
Задържах погледа си върху очите на вълка толкова дълго, колкото можах. Бяха ярки, искрящо жълти. От толкова близо виждах, че са изпъстрени с всеки нюанс на златистото и светлокафявото. Не исках да отмества очите си от мен. И той не го стори. Исках да се пресегна, да сграбча козината му, да го придърпам към мен, но дланите ми лежаха безпомощни, ръцете ми бяха замръзнали край тялото.
Вече не можех да си спомня какво представляваше топлината.
Едно мигване по-късно и жълтоокия вълк вече го нямаше. Другите от глутницата се скупчваха над мен, задушаваха ме. Нямаше слънце, нямаше светлина. Умирах. Не можех да си спомня как изглеждаше небето.
Сам
Тогава видях очите й. Будни. Живи. Момичето гледаше право в мен, задържайки погледа ми, излъчвайки някаква ужасяваща откровеност.
Отстъпих назад, присвих се, започнах да треперя отново. Но този път това не бе резултат от гнева. Очите й, загледани в моите очи. Кръвта й, стичаща се по лицето ми. Раздирах се отвътре и отвън. Нейният живот. Моят живот.
Глутницата предпазливо се отдалечи от мен. В гърлата им се надигна ръмжане, защото в този миг вече не бях един от тях, а те бяха готови да защитят плячката си. Помислих си, че това е най-красивото момиче, което бях виждал - мъничък, лежащ в снега окървавен ангел, който те се канеха да разкъсат.
Видях я. Видях я по начин, по който никога не бях виждал никого и нищо преди това. И ги спрях.


Заглавие: Копнеж
Поредица: Вълците от Мърси Фолс, #2
Автор: Маги Стийвотър
Издателство: Кръгозор
Формат: 145х210
Страници: 292
мека корица
Цена: 11,90 лв
ISBN: 9789547712348
Анотация: Едно момче копнее да остане човек... Едно момиче копнее да бъде с него...
Сам и Грейс трябва да се борят, за да останат заедно. За него това означава да се пребори с миналото си на вълк... и да открие начин да оцелее занапред. За нея – да скрие една много опасна тайна и да се изправи лице в лице с едно все по-несигурно бъдеще.
Сам
Няма да позволя това да бъде моето сбогуване. Направил съм хиляда хартиени птички, носещи спомените за двама ни с Грейс, и съм произнесъл своето желание. Ще открия лек. А после ще открия Грейс…
Грейс
Живот, изтъкан от обещания за неща, които биха могли да се случат: купчина с документи за постъпване в колеж, тръпката от спането под висящи от тавана хартиени птички, бъдещето, което се крие в усмивката на Сам.
Това бе живот, който не исках да оставя зад себе си.
Това бе живот, който не исках да забравя.
История за една любов.
За различните видове любов и за онази любов, която може да накара хората да направят немислими неща.
Тя е мъчителна и въодушевяваща, тя ги освобождава и оковава в плен, тя ги съблазнява и плаши. Докато целият им свят се разпада, само любовта ги държи заедно. Ще бъде ли достатъчно? Ще имат ли време?
След „Тръпка“ феновете искаха още. След „Копнеж“ ще умоляват за това… „Завинаги“
№ 1 в списъка с бестселъри на Nеw York Times за 2010 г.!


Маги Стийвотър завършва история в Мери Вашингтон Колидж, но се посвещава на литературата. Постига феноменален успех с трилогията си „Тръпка”, „Копнеж”, „Завинаги”, по която продуцентите на „Властелинът на пръстените” вече правят мащабна филмова продукция. Живее във Вирджиния заедно с очарователно праволинейния си съпруг, двете им малки деца, две невротични кучета и една криминално проявена котка.


-Също така кога може да очакваме втората книга от поредицата Вечна любов?
Отговор: За втората книга от ърбънфентъзи трилогията „Безсмъртна любима" не можем точно да ви ориентираме кога ще излезе. За момента не е планирана до края на тази година.

Заглавие: Падащият мрак
Автор: Кейт Тиърнан
Поредица: Вечен живот, #2
Страници: 400
Корици: Меки
Размери: 21х14,5
Дата на издаване в Америка: 5ти септември 2011
Анотация:
Настасия е живяла стотици години, но поради някаква причина, живота изглежда не става по-добър. Тя остави веселият, богат момичешки живот който имаше за да открие покой в Ривърс Едж, безопасен рай за капризни безсмъртни. Там тя се научава да се възползва от Ривърс Едж, въпреки драмата която включва сексапилният Рейн, който тя иска, но няма да си позволи да има. Но точно когато й става уютно, семейните й връзки към тъмната магия я принуждават да напусне.

Тя се връща обратно към старият си начин на живот като купонясва здраво, но решението й ще я отведат до лапите на тъмен безсмъртен? Или ще бъде първата й стъпка прегръщайки мрака в нея?


Книгите от поредицата които до сега са излезли в България:

Заглавие: Безсмъртна любима
Автор: Кейт Тиърнан
Поредица: Вечен живот, #1
Страници: 296
Корици: Меки
Език: Български
Размери: 21х14,5
ISBN: 9789547712485
Жанр: Фентъзи, Световна проза, Художествена литература
Издателство: Кръгозор
Цена: 11,90лв

Бях в Лондон. Бях с приятели, както обикновено. Купо­нясвахме, както обикновено...

Случвало ли ви се е да си живеете живота, да живеете в собствената си реалност и в един момент става нещо... Виждате нещо или чувате нещо и внезапно светът ви се разбива на хиляди парчета... остро, горчиво осъзнаване. Снощи с мен се случи точно това...

Ново име, нов град, нов живот. Настасия го прави твърде често, за да помни точната бройка. И едва ли скоро ще престане, защото нищо не свършва в живота ти..., когато си безсмъртен. Затова Настасия търси убежище в дом за безсмъртни, които успешно се справят с бремето на вечния живот. При тях тя намира сигурност – хора, които я разбират и й помагат. Там среща великолепния, невъзможно привлекателен Рейн и двамата откриват, че помежду им има някаква необяснима връзка…

В живота й от векове не са се появявали такива чувства, такава страст. Но дали тази зараждаща се любов няма да се окаже и обречена?

И дали този нов град ще е ключът към нейното спасение – или към нейната смърт…

Защото, когато живееш вечно, миналото ти има време да те настигне...

Завладяваща история за приятелството и тайните, за вечната борба и предопределената любов.

Кейт Тиърнан е автор на над 70 книги. Но признава, че най-голямото й предизвикателство е ърбънфентъзи трилогията „Безсмъртна любима” – паранормална романтика, съчетаваща любов, която продължава да живее през вековете, и свят, изпълнен с магия. „Вечен живот” е книга първа.

Писателката с рождено име Габриел Шарбоне живее с двете си дъщери, двама доведени синове, съпруг, един пудел и „злополучен” брой котки в Северна Каролина. Обожава гробища, страда от агорафобия и обича да чете еротични книги.


Кейт Тиърнан е автор на над 70 книги. Но признава, че най-голямото й предизвикателство е ърбънфентъзи трилогията „Безсмъртна любима” – паранормална романтика, съчетаваща любов, която продължава да живее през вековете, и свят, изпълнен с магия. „Вечен живот” е книга първа.

Писателката с рождено име Габриел Шарбоне живее с двете си дъщери, двама доведени синове, съпруг, един пудел и „злополучен” брой котки в Северна Каролина. Обожава гробища, страда от агорафобия и обича да чете еротични книги.

Под името Кейт Тиърнан авторката създава най-успешната си поредица – Sweep, в която се проследяват приключенията на съвременни ученици, занимаващи се с уика. Поредицата се състои от 15 книги и е успешно продадена по целия свят. През 2012 г. се очаква и филмовата й екранизация. Под собственото си име Габриел Шарбоне тя е най-известна като авторка на детски книги и различни поредици на „Дисни”. През 2008 и 2009 в съавторство с Джеймс Патерсън (известния автор на трилъри, „Целуни момичетата”, „Завръщането на паяка” и др.) Шарбоне написва два тийнейджърски романа, (Sundays at Tiffany's и Witch & Wizard).

Шарбоне е написала 75 книги под собственото си име, с псевдонима си Кейт Тиернан и под още няколко различни имена и като „писател в сянка”.

Какво сподели Кейт Тиърнан за себе си:

„Родена съм в Ню Орлиънс, Луизиана, на 24 юли 1961 г. По онова време Ню Орлиънс беше чудесно място, в което да растеш – все още със семейна, топла атмосфера, готово да приеме всякакви чудатости и по-тъмни страни на човешката природа. Живеехме в малка къща на малка улица, но градината ни ми се струваше огромна и с брат ми лудеехме вътре по цял ден, трупахме всякакви боклуци, копаехме дупки и въобще, правехме всичко, което си пожелаехме. Бяхме си направили дървена колиба, покрита с огромни бананови листа, и когато валеше дъжд, стояхме под тези приличащи на слонски уши листа и нито капчица не падаше върху нас. Скачахме в пълните с вода дупки, катерехме се по дърветата и от там се прехвърляхме на покрива на гаража ни.

Спомням си, че прекарвах много време сама, в свои измислени светове. Телевизорът ни беше черно-бял и хващаше само три канала, така че не го гледахме много често. В съседство имаше само още две-три момичета, затова си играех най-вече с брат ми и с някои момчета от квартала. Бях съвършената мъжкарана и се справях чудесно с всички типично момчешки игри. Дори и като съвсем малка знаех, че Ню Орлиънс е специално място. Гробищата бяха великолепни и ние изследвахме всички, до които можехме да се доберем. Все още обичам гробищата и се опитвам да ги посещавам на всяка ново място, където пътувам. Карнавалът Марди Гра беше важно събитие. Родителите ми имаха интересни приятели – художници, грънчари и писатели – и постоянно им ходехме на гости във Френския квартал.

Учех в държавната гимназия „Бен Франклин” и по онова време тя се намираше в бивша съдебна палата, близо до Мисисипи. В продължение на три години посещавах и колеж по изкуствата - две години визуално изкуство и една година творческо писане. В сградата нямаше климатик, само запалени студенти и големи прозорци и понякога жегата беше убийствена. Беше почти невъзможно да останеш буден след обяда в някои от горещите дни.

Беше ми много приятно в колежа, защото можех да избирам какво да уча и часовете ми бяха в различни дни по различно време. Чувствах се по-свободна и можех да се концентрирам върху това, което наистина ми беше интересно. После заминах за Ню Йорк и започнах да уча творческо писане и руски език и литература. Имах прекрасни учители, но някак си не успях да вникна в това, което ни казваха, не успях да разбера цялото „онова нещо” – какво е наистина да пишеш. Никога не успявах да напиша повече от три страници. Но един от учителите ми написа веднъж върху мой текст, че имам истински талант и уникален стил – въпреки прекалената ми лаконичност – и все още се сещам за тези думи с огромно удоволствие.

Дипломирах се от Лойола Юнивърсити, в Ню Орлиънс, в специалност руски език.

Преместих се в Ню Йорк отново и получих работа като асистент в издателство Random House. Работех за началника на отдела за младежка литература, но издавана в аудио- и видеоформат. Бях заобиколена от детски книги и редактори и хора, които четяха много – също като мен. Научих много и реших, че мога и аз да напиша детска книга. Така че затварях вратата на кабинета си (колкото и да е странно, си имах собствен кабинет) всеки ден по обед за около час, в продължение на десет дни, и пишех. И наистина написах книга.

И я продадох, и тя беше издадена.

Години наред писах много – писах всякакви тийнейджърски книги под различни имена, писах като писател в сянка (събирах материали за книги на други автори). Натрупах голям опит от всичко това. След години се върнах отново в Ню Орлиънс, защото исках децата ми да се родят тук. Една издателка се свърза с мен и ми поръча нова серия. Идеята беше проста: „Тийнейджърка открива, че е вещица.” Даде ми една страница с описание на сюжета и остави всичко друго в ръцете ми. Бях изключително въодушевена, пред мен се разкри цяла нова вселена. Винаги съм описвала в книгите си как бих искала да изглежда света. Сега имах най-пълната възможност да го направя. И така се роди поредицата Sweep, която се превърна в бестселър.

Когато Sweep приключи, бях съкрушена. Но вече бях започнала да пиша нова - Balefire – и нейната нова вселена успя да ме съблазни. Установих се в Ню Орлиънс, за да мога да опиша най-пълноценно красотата и загадъчността на този град. Карах героите да вършат неща, които бях правила самата аз като малка. Ураганът Катрина ни удари, когато пишех четвъртата част на Balefire; гледах новините по телевизията и знаех, че моят роден град никога вече няма да бъде същият. В тази последна, четвърта книга, описвах града такъв, какъвто беше преди наводнението, и седях и плаках с дни, докато пишех за неща и места, които вече не съществуваха.

И ето, сега е ред на „Безсмъртна любима”. По някакъв начин тази нова поредица съчетава всичките ми любими неща от Sweep и Balefirе – любовта, която продължава да живее през вековете, свят, изпълнен с магия и възможности. Тази нова поредица е моето най-голямо предизвикателство, но вярвам, че успях да сътворя една чудесна история. Надявам се и вие да сте на същото мнение.

Сега живея в Северна Каролина с дъщерите, съпруга си и доведените си синове. Къщата ни е заобиколена от гори и създава усещането, че сме някъде далече в пустошта. Имаме кучета и котки и се занимаваме с безброй неща. Това е чудесен живот."


-Бяхте съобщили че втората книга от поредицата Хрониките на чародейците се очаква през април, последно за него месец ли остава?
Отговор: Втората книга от поредицата „Хрониките на чародейците" - „Прелестен мрак" - наистина беше планувана за април месец, но за съжаление се налага да отложим за известно време. Когато имаме по-точна информация, ще ви пишем.

Заглавие: Прелестен мрак
Автор: Ками Гарсия и Маргарет Стоъл
Поредица: Хрониките на чародейците, #2
Страници: 503
Корици: Меки
Размери: 21х14,5
Дата на издаване в Америка: 12ти октомври 2010
Анотация: Итън Уейт мислеше за Гатлин, малкият южен град, който той винаги е наричал дом, като място където нищо не се променя. Но след това срещна мистериозно новодошлата Лена Дъчанес, която разкри таен свят който е бил пазен в тайна от полезрението до сега. Гатлин, който укриваше древни тайни зад своите многобройни дъбови дървета и напукани тротоари. Гатлин, където проклятие беше маркирало семейството на Лена със силни свръх сили от поколения. Гатлин, където невъзможните, магически, променящи живота събития се случват.

Понякога слагат край на него.

Заедно те, могат да се изправят пред всичко което им подхвърли Гатлин, но след като изстрадва трагична загуба, Лена започва да се отдръпва, пазейки тайни, които тестват тяхната връзка. Сега, когато очите на Итън са отворени за тъмните страни Гатлин, няма връщане назад. Преследван от странни видения които само той може да види, Итън е завлечен дълбоко в заплетената история на града и открива себе си в опасна мрежа от подземни, безкрайни коридори пресичащи Юга, където нищо не е такова каквото изглежда.


Книгите от поредицата които до сега са излезли в България:

Заглавие: Прелестни създания
Автор: Ками Гарсия и Маргарет Стоъл
Поредица: Хрониките на чародейците, #1
Страници: 417
Корици: Меки
Език: Български
Размери: 21х14,5
ISBN: 9789547712300
Издателство: Кръгозор
Цена: 14,00лв

Бестселър на New York Times със световен успех!
Понякога любовта е предопределена от съдбата. Друг път е прокълната...
Лена Дюшан се различава от всички други момичета в малкото градче Гатлин. Надарена с чародейни сили, тя се опитва да се слее с останалите и да се пребори с проклятието, което преследва рода й от години. Но дори и сред обраслите с бурени градини, мрачни тресавища и ронещи се надгробни камъни на потъналия в следобедна дрямка град, тайните не могат да останат скрити дълго…
Итън Уейт се опитва да напусне града, в който семейството му е живяло винаги, и брои месеците до заминаването си в колеж. През деня отчаяно се бори със скуката, през нощта обаче започва да сънува един и същ странен сън с тайнствено момиче.
Когато Лена идва да живее в най-старото имение в окръга, обвито със зловеща слава, Итън е привлечен неустоимо от нея и е твърдо решен да открие каква е връзката между тях.
В град без изненади – тъмен и злокобен, една тайна може да промени всичко.
И само любовта може да те изведе от мрака...
„Прелестни създания” е великолепна готическа приказка – врата към мрачния свят на магии и мистерии, чародейци и древни проклятия.


Други книги от поредицата които не са излезли в България:

Заглавие: Прелестен хаос
Автор: Ками Гарсия и Маргарет Стоъл
Поредица: Хрониките на чародейците, #3
Страници: 528
Корици: Меки
Размери: 21х14,5
Дата на издаване в Америка: 18ти октомври 2011
Анотация: Итън Уейт си мислеше че е свикнал със странните, невъзможни събития случващи се в Гатлин, малкият му Южен град. Но сега когато Итън и Лена се прибират у дома, странно и невъзможно имат нови значения. Рояци скакалци, рекордно високи жеги и опустошителни бури вилнеят из Гатлин, докато Итън и Лена се борят да разберат влиянието на твърденията на Лена. Дори семейството на Лена от силни свръхестествени същества е засегнато, и способностите им започва опасно да вредят. Докато времето минава, един въпрос се появява на яве: какво или кой трябва да бъде пожертван за да се спаси Гатлин?

За Инът, хаосът е плашещо но добре дошло разсейване. Той отново е преследван в сънищата си, но този път не от Лена, и каквото и да го преследва го следва и извън тях, както и във всекидневният му начин на живот. Дори по-лошо, Итън малко по малко започва да губи части от себе си – забравя имена, телефонни номера, дори спомени. Не знае защо става така и в повечето дни е твърде уплашен за да попита защо.

Понякога няма само един отговор или избор. Понякога няма връщане назад. И този път няма да има щастлив край.

*Има и четвърта книга, която ще е последната от поредицата. За сега се знае че ще излезе през 2012!


Също като Лена писането спасява Маргарет Стоъл от проблемите, когато е на петнайсет години. Тя е автор и дизайнер на много популярни видеоигри. Маргарет се влюбва в американската литература в колежа „Амхърст” и „Йейл”, завършва магистратура в „Станфорд”.

„Писането ме спаси от проблемите, в които бях затънала, когато бях на петнайсет години. Като се замисля, по онова време проблемите наистина бяха моят живот. Оттогава обаче пиша. Писала съм всичко – видеоигри и наръчници за тях, сценарии, поезия... Някои от игрите, които съм писала, бяха номинирани за “Most Innovative Game Design” („Най-новаторски дизайн на видеоигри). Ако сте фенове на този жанр, ще разберете защо кучетата ми се казват Зелда и Кърби.”

Училище... Прекарах повече време в училище, отколкото май трябва, защото – да си признаем – четенето на книги носи по-голямо удоволствие от това да работиш. Влюбих се в американската литература в „Амхърст” и „Йейл” и завърших магистратура в „Станфорд”. Изучавах творческо писане при великия поет Джордж Макбет в университета в Норуич, Източна Англия. Учила съм и кинознание – в „Йейл”, и поезия - в „Станфорд”. Не казвайте на хората в „Йейл”, но понякога ми се струва, че процесът по създаване на филмите е по-интересен от самото им гледане...

Живея в Санта Моника, Калифорния, със семейството си, повечето от които са „поробени” от мен и в една или друга степен участват в писането на моите романи. Не се шегувам; когато дъщерите ми искат да отидат на училище, аз им казвам: „Как може да сте такива егоистки? Вървете си в стаите, четете и редактирайте!” И под „казвам” имам предвид, че им крещя, а понякога дори ги замервам с разни предмети. Пиша заедно с Ками – човека, заради когото въобще успяхме да завършим книгата си (и заради дъщерите робини, разбира се)...

И така, написахме нашия първи роман и той ще излезе в много, много страни. Малко ме е страх... ”

Също като Ама Ками Гарсия е много суеверна. И като всяко уважаващо себе си момиче с южняшки корени си пече сама домашните бисквити и пайове.

Ками е завършила Джордж Уошингтон Юнивърсити, специалност педагогика. Тя е преподавател и специалист по проблемите на четенето и едно от любимите й занимания е да се занимава с деца и тийнейджъри.

„Израснах в окръг Вашингтон, но винаги съм се чувствала донякъде и част от Юга. Когато бях на тринайсет години, семейството ми се премести и заживяхме заедно с баба ми и с прабаба ми - под един покрив бяхме четири поколения жени. Докато растях, пиех подсладен чай, ядях зеленчуци, сготвени със сос от бекон, и домашно направени курабийки. Не всеки има баба, която знае как да оскубе кокошка и да ти шие дрехите, нали?
Не приличах на никоя от жените в семейството ми. Носех само черно, много пръстени и прекарвах часове, пишейки в дневника си. Когато завърших гимназия, вече бях изписала стотици страници и бях по-близка с героите от книгите, отколкото със съучениците си. Така започна връзката ми с писането.

Получих магистърска степен по педагогика и преподавах допреди десет години, когато се преместих в Лос Анджелис. Освен че пиша книги за юноши, работя и с деца, които имат проблеми с четеното и писането. Научила съм повече от учениците си, отколкото през цялото ми следване. Все още живея в Лос Анджелис заедно със съпруга, сина и дъщеря си. Много съм суеверна и съм се заобиколила с всякакви амулети. Обичам филми за катастрофи и мога да живея само на пица и диетична кока-кола.”

Ками и Маргарет живеят в Лос Анджелис, Калифорния, със семействата си. „Прелестни създания” е първият им роман.


-Кога се очаква да излезе книгата Matched?
Отговор: Matched ще излезе в началото на май.

Заглавие: Matched
Автор: Али Конди
Поредица: Matched, #1
Страници: 366
Корици: Меки
Дата на издаване в Америка: 30ти ноември 2010
Анотация: Романът започва с Големия изборен бал, събитие, което Касия и нейните 17-годишни приятели очакват с нетърпение от години. Това е нощта, в която те ще разберат кой е идеалният им партньор, избран специално за тях от Обществото. Двойките са избирани от Обществото въз основа на данните, събирани през целия живот на всички деца, още от самото им раждане. И макар изборът да не обещава пълно щастие за вечни времена, гарантира максимално приближаване до съвършената връзка.

В тази толкова очаквана нощ обаче Касия открива, че не всичко е такова, каквото изглежда. Ако изборът на Обществото е съвършен, защо тя намира грешка?  Касия започва да се сблъсква и с други тайни, свързани със семейството й, и с опасни стихове, изписани върху най-ценния предмет от миналото, който притежава. Касия трябва да си отговори и на най-важния въпрос: ако Обществото е право и безпогрешно, защо тя се влюбва в някой друг – някой, към когото не й е позволено да изпитва чувства, – някой, който не е нейният избраник?


Други книги от поредицата които не са излезли в България:

*Книгата ще излезе на 1ви ноември 2011 в Америка и ще има и трета книга за която се знае само че ще излезе през ноември 2012!


-Издателството закупило ли е права над други фентъзи поредици? Може ли да споделите кои?
Отговор: Закупили сме правата на романа The Replacement от Brenna Yovanoff.

Заглавие: Заместителят
Автор: Брена Йованов
Поредица: Заместителят, #1
Страници: 343
Корици: Меки
Дата на издаване в Америка: 31ви септември 2010
Анотация: Майки Доил не е един от нас. Въпреки че живее в малък град в Джентри, той идва от свят от тунели и мрачна вода, свят от ходещи мъртви момичета управлявани от малка татуирана принцеса. Той е Заместител, оставен човешко тяло на бебе в кошарка преди шестнадесет години. Сега, заради фатални алергии към желязо, кръв и свещена земя, Майки се опитва да оцелее в човешкият свят.

Майки би дал всичко за да живее сред нас, да се упражнява на бас китарата си или да прекарва време с момичето което харесва – Тейт. Но когато малката сестра на Тейт изчезва, Майки е притеглен безвъзвратно към подземният свят на Джентри, познат още като Мейхем. Той трябва да се изправи срещу съществата на мрака и да намери най-доброто място за него за живеене – в нашият свят или в техният.

*За сега се знае че ще е поредица, но не и нещо повече за останалите книги!


Моля не копирайте! Резюметата на книгите съм ги превеждала аз с изключение на тези които са излезли в България.

Поста изготви за вас Мимс (Vampire Lady)